Aanbod


Waarom?


De problemen die we tegenkomen in onze projecten, zijn dikwijls ergens anders in het Zuiden ook aanwezig. Sensibiliseren is belangrijk om onze maatschappij te tonen hoe het elders is en vooral hoe het zou kunnen zijn met een beetje hulp.


Onze sensibilisering is gericht op werken rond bewustwording betreffende de problemen in het  Zuiden via mondiale vorming in basis- en  secundaire scholen in onze regio.


Concreet heeft de VZW samengewerkt  met de Vrije Basisschool Kumtich en het Onze-Lieve-Vrouw College te Tienen, de Vrije Basisschool Stap voor stap te Hakendover en de Basisschool Sint-Jozef te Tienen.Wat hebben we in de aanbieding?


  • Presentaties

Palmas Para Todos bestaat uit Brazilië-liefhebbers. Wij hebben dus heel wat te vertellen over Brazilië, en dat doen we ook graag op scholen. Onze leden geven presentaties over hun Brazilië-ervaring, ondersteund door heel wat foto's die zij van daar hebben meegenomen. Ze nemen ook wat voorwerpen mee, zodat het voor de kindjes wat 'echter' wordt, zoals bijvoorbeeld muziekinstrumenten, een zak bonen en een echte maniok, en natuurlijk ook de Braziliaanse vlag. We vertellen over Brazilië zelf, we praten over 'een dag uit het leven van een kind' en we hebben het ook even over onze projecten.

De presentaties worden in duur en inhoud (thema's) aangepast aan de leeftijd van de kindjes en de grootte van de school!


  • Activiteiten

Ziet jullie school het wat ruimer dan enkel een presentatie? Onze leden steken graag de koppen bij elkaar om samen met de leerkrachten na te denken over hoe we rond Brazilië kunnen werken! Er kan veel besproken worden tijdens een eerste kennismakingsgesprek, of we komen langs op een leerkrachtenoverleg, om te bekijken wat mogelijk is!

Zelf hebben we ook al een aantal ideetjes op papier staan en we hebben zelfs een aantal kant-en-klare activiteiten uitgewerkt, zoals een hele Indianen-quiz of we maken culinaire hoogstandjes zoals 'mousse de maracuja'!


  • Contacten

Organiseren jullie graag een workshop capoeira of  Braziliaanse percussie?  Via  een uitgebreid Braziliaans netwerk   heeft Palmas Para Todos verschillende contacten  waar  jullie school beroep kan op doen! Er wordt in overleg bekeken wat  mogelijk en wenselijk is!