Situering


Situering projecten

Brazilië

Brazilië wordt steeds meer booming business. Als gastheer voor het WK 2014 én de Olympische spelen 2016, als grootste economie van Latijns-Amerika en als land waar een steeds groter deel van de bevolking zich tot de middenklasse mag rekenen, lijkt het Brazilië voor de wind te gaan. Maar Brazilië staat ook bekend om zijn enorme tegenstellingen tussen arm en rijk en om zijn sloppenwijken, zijn favela’s. Ook op het platteland staan er nog grote uitdagingen voor de deur. 

Eén van die staten op het platteland is Tocantins. Tocantins, een staat bijna 10x zo groot als België, heeft een centrale ligging en wordt daardoor ook wel “het hart van Brazilië” genoemd. In het kader van een uitwisselingsprogramma tussen Belgische studenten en projecten in de staat Tocantins werden er verschillende samenwerkingsverbanden opgezet, zodat er jaarlijks verschillende studenten en begeleiders uitvlogen naar Tocantins. Daar leerden ze de projecten en het Braziliaanse leven kennen.

Tocantins

Porto

Nacional

Miracema

Palmas

Palmas is de hoofdstad van Tocantins, Palmas para todos betekent dus letterlijk “Palmas voor iedereen”. Palmas betekent ook “applaus”, en dus is het ook een beetje “applaus voor iedereen”. Maar voor ons betekent het ook dat er kansen zijn voor iedereen, in de hoofdstad en ook daarbuiten, in heel Tocantins.